Design by POST-.
Artwork by Kitty van Dijk.
 
The Gogyoshi Art Project participants Carmen Heemels, Marianne Delmee, Jan Weijers, Helga van der Poel, Sonja Reedijk, Ed Hanssen, Gerrit Koster, Anki Raemaekers ans Mŗlene Zegers invite you to come see the exhibition at POST-, Hoofdstraat 14-16 Kerkrade, the Netherlands.
 
Other participants are:
Angela Everduim-Stoop
Emmy Verschoor
Bart Vromans
Kitty van Dijk
Gonny Geurts
Katrine van Klaveren
Rosa-Claire van Vreeden
Ina Mieras
Yvonne den Hollander
Maureen de Jong
Ellen van der Schaaf
Anka Nauta
Fred van Welie.
 
Opening by:
Frans Geraedts(POST-)
Jos Som(mayor to the city of Kerkrade)
Yentley Drieman(singer)
Michiel Koomen, Karsten Bol, Jules Jurien(students oriental languages Hogeschool Zuyd)
Walter van Wingerden(storyteller) and
Fred van Welie/Ed Hanssen.
 
PHOTOS:
Click here to see the photos by Emily Marr.
Click here to see all photos.
 
BLOGS:
 
VIDEOS:
Nederlandtopvideo (Thanks to: Gio Bouwens)
 
PRESS:
Dagblad De Limburger (digitaal)3 maart 2013.
Dagblad De Limburger (paper en digitaal) 4 maart 2013
 
Het was een geweldige opening vanmiddag in POST- te Kerkrade. We hadden Frans Geraedts met het eerste openingswoord, vervolgens traden Fred van Welie en ik voor het voetlicht om ons verhaal te doen. Daarna volgde een emotionele toespraak door Tim Ypelaar en Laura Selvi(hartstikke bedankt, ik had het niet gekund). Burgemeester Jos Som hield een geweldig mooie speech en zakte daarbij door het sprekersbankje!!! Hij pakte dat zeer ad rem op. TOP.
 
Vervolgens was er ťťn minuut stilte ter nagedachtenis aan de overledenen en nabestaanden van de ramp alweer bijna 2 jaar geleden. Daarna betraden 3 studenten oriŽntaalse talen de bŁhne. Ze lazen de gogyoshi van Taro Aizu in het Japans en Nederlands voor. De Limburgse deelnemers werden onder luid applaus door het publiek begroet en daarna zong Yentley, ondanks een fikse keelontsteking en een niet werkende installatie, een heel mooi lied, waarmee ze de toehoorders het zwijgen oplegde. Daarmee was het officiŽle deel van de expositie afgelopen en kon Walter van Wingerden zijn kimono aantrekken en in zijn rol als Taro Aizu zijn verhalen n.a.v. de gogyoshi beeldend vertellen. Een waar genot!!!! Dat geldt voor alles deze middag: de locatie, POST- organisatie, stagiaires en vrijwiligers, kunstenaars, kunst, publiek, pers(Kim Noach en fotograaf), het weer, de hapjes (Marianne Delmee bedankt!!!) en een speciaal woord van dank aan Carmen Heemels voor haar tomeloze inzet en inspiratie(en dat uit mijn mond...... het kan erger ;-) ).
 
Het was dus een in zijn geheel geslaagde opening van Gogyoshi Art Project expo nummer 4 te Kerkrade. De woorden "groots" en "nog nooit vertoond in Kerkrade" zijn gevallen.
Morgenvroeg staat een artikel met foto(s) in Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad, editie Parkstad. Mensen, ik maak een diepe buiging naar alles en iedereen die heeft meegeholpen om GAP4 tot zulk een succes te maken!!! Bedanktbedanktbedanktbedankt. Nu de voetjes omhoog en nagenieten. Een filmreportage door Gio Bouwens volgt binnenkort.
 
Na afloop ben ik op ziekenbezoek geweest bij een van de deelnemers. Dat doe je gewoon, vind ik. Verzwakt maar met goede moed: STERKTE!!!!!
 
Ed Hanssen, 3 maart 2013.