Project MailArtBooks
door
Ed Hanssen
 
Nadat ik deel heb genomen aan de Kunstschouw op Schouwen-Duiveland, Nederland, ben ik op 3 juli 2011 Project MailArtBooks gestart.
Tijdens de Kunstschouw heb ik een inspirerend gesprek gehad met Ko de Jonge, in mijn ogen een van de grondleggers van Mailart in Nederland gedurende de late jaren 70/vroege jaren 80. Dit gesprek heeft mij aangezet om mijn eigen Mailartproject te starten.
 
Ik kreeg het idee om een eenvoudig boekje te maken van inpakpapier. Ik stuur dit kleine boekje naar de deelnemende kunstenaars. Zij maken er hun eigen kunstboekje van en sturen het boekje weer terug naar mij. Er is geen thema, geen tijdslimiet, geen voorgeschreven materiaal. Het is aan de creativiteit van de kunstenaars. Bij terugontvangst van de boekjes archiveer ik deze en maak een tentoonstelling met deze boekjes. Degenen die een boekje terugsturen ontvangeb vervolgens een kunstboekje van mijn hand.
 
Dat gezegd hebbende, hoe krijg ik de kunstenaars belangstelling voor Project MailArtBooks?
Ik heb bevriende kunstenaars een email gezonden en sommigen reageerden enthousiast. De ene email leidde tot een andere en ineens overspoelde een golf van emails mijn mailbox.
Ik had nooit gedacht dat het zo snel zou groeien!!
 
Binnen 4 dagen had ik al 30 deelnemers en een Facebookpagina: Project MailArtBooks
De deelnemers (op dit moment) wonen in Nederland, BelgiŽ, Duitsland, Denemarken, Polen, AustraliŽ en de V.S. van Amerika! Hoe geweldig is dat??
En dit is nog niet alles!!
 
Laat het duidelijk zijn dat volgens Mailartregels, geen enkel Mailartboekje zal worden verkocht. Ooit! Zelfs de verzending van het boekje zou gratis moeten zijn, maar hier wijk ik af van de Mailartregels door mijn eigen postzegels te betalen.
 
Mocht je interesse hebben om mee te doen in Project MailArtBooks, stuur dan een email via Contact Request of treed toe tot de Facebookpagina van Project MailArtBooks. Ik heb jouw adresgegevens nodig zodat ik jou het kleine inpakpapierenboekje kan toesturen.
 
Ik hoop dat je mijn enthousiasme proeft en ik kijk uit naar jouw deelname aan Project MailArtBooks.
 
Kom eens kijken voor een update of schrijf je in voor de nieuwsbrief.
 
 
Groet,
 
Ed Hanssen