Quotes About Project MailArtBooks.com
 
 
 
Here are some of the participants'quotes
about this project.
 
 
 
 
 
"A little mailartproject-book within experimental combination of techniques and materials.. to free the big creativity!"
Anke Rymenams
 
"Wat ik er zo geweldig aan vind is het goed gevoel bij het maken van het boekje. 
Wanneer ik het toegestuurd kreeg was mijn reactie even van hoe breng ik dat tot een goed einde? Maar tegelijk krijg je een soort samenhorigheidsgevoel van met meerdere kunstenaars iets te maken voor een zelfde project.
Het fantastische vind ik er aan dat dit  aantoont dat mensen hoe verschillend ze kunnen zijn toch elk op hun heel eigen manier iets kunnen realiseren voor eenzelfde einddoel."
Miek Decleir
 
 
"A little mailartproject-book within experimental combination of techniques and materials.. to free the big creativity!" 
Anke Rymenams.
 
"I think that this project, by trying to find the good idea will help a lot of people to get rid of the bad thoughts we all face in the night" Samia Hajjar Draghi.
 
"... het verbindt de kunstenaars toch vind ik, dat gevoel heb ik, we gaan met z'n allen iets doen. En het zalige is dat het allemaal anders is." Marie-Christine Declerck.
 
"... niet te doen op dat papier, maar zooooooo plezant!" Anne Brems.
 
"wat ik nou vooral zo leuk vind om mee te doen is dat het me weer iets nieuws brengt...." Rian van Nieuwkerk.
 
"Wat een leuk project!" Sasja Bork.
 
"Super project!!" Joke Proper.
 
"en...complimenten voor dit project en alle 'gedoe' dat je ermee hebt - top en leuk!" Agnes Frijlink.
 
"...it is great to participate in this collective and global project, good luck." Victor Valqui Vidal.
 
". . . 'n sympathiek project,..." Berry Zeemensch.
 
"maar jouw boekjes hebben mij wel op ideeeen gebracht. al doende heb ik ontdekt dat ik het soort dingen die ik gedaan heb in dat boekje wel heel erg leuk vind om te doen. Ik zou er graag nog iets verder mee doordoen." Christine Morren.
 
"people are also excited doing what you have dreamed...now its OUR dream." Evy Pineda.
 
"mijn tweede boekje bezorgd me heel veel plezier,inspiratie en werkgenot,waar zal dit eindigen? " Wil Peerboom.
 
"...leek me leuk om met het nummer van het boekje zelf, aan de slag te gaan...dus een hele uitweiding over het getal 1, 0 en 4 wat is de betekenis...en daar tussen in dus plaatjes en tekstjes dus een soort van ode aan 104...een boekje vol met werk,kijk en denk plezier." Famke Mackaay.
 
"Wat een leuke resultaten en zo mooi zichtbaar zo voor iedereen die oog heeft voor orginaliteit." Yasho van Dijk.
 
 
"This is a great project !" Christine Morren.
 
"Die idee ist super! (Das) meine ich auch ernsthaft. (das sind dann die momente, in denen man sich ärgert, dass man nicht selber drauf gekommen ist." David Berns.
 
"Wat een megaproject is dit in een heel korte tijd geworden, super!" Els ten Napel.
 
"Wat een goed, inspirerend initiatief/project!" Cindy Snoeck.
 
"Ja, dit soort aktiviteiten is de reden waarom Peter en ik de Galerie gestart hebben. Leve de kunst!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" Gies Goossens, galeriehoudster Galerie 3G, Sittard.
 
 
Underneath you will find a couple of answers(in dutch) to my question: :Why do you like this project?:
 
Marilou van Vlaardingen:
Het Projectmailartbooks spreekt me om meerdere redenen aan tw:
- In een boekje kun je associatief met een thema bezig zijn en op iedere pagina een ander aspect ervan laten zien. Of in een verhaalvorm. Ik heb al een idee voor mijn boekje.
- Je kunt een boekje niet in je eentje exposeren en een expo met 30 exemplaren van 1 persoon zou misschien eentonig zijn.
In dit project komen meerdere kunstenaars uit binnen- en buitenland bij elkaar. Omdat men elkaar niet kent vindt er weinig onderlinge beïnvloeding plaats en zo onstaat er een diversiteit aan authentieke werk.
- Het is geen verkoopexpo. Weer even back to basics.  Verfrissend in deze tijd waarin kunstenaars steeds meer ondernemer moeten zijn.
 
Annemiek Spruijt
Nieuwsgierigheid wat eenieder uiteindelijk van het basis-boekje maakt en of daar ook de "vuller" in te herkennen is. Misschien zijn het kleine hersenspinsels van de kunstenaar? Het papier is zeer fragiel en de dikte te overzien. Kortom: een uitdaging.
 
Simone van Agt
...een uitdaging!
 
Wil Peerboom
Mail-art an sich bestaat al lang.wat dit project zo bijzonder maakt is internet.door oa. gebruik te maken van dit snelle medium,hebben alle deelnemers contact met elkaar.iedereen kan het werk van iedereen meteen zien.ook zonder dat er een of meerdere tentoonstellingen komen,waar ik overigens ook blij mee ben,is het project al een internet tentoonstelling die voor iedere deelnemer en hun vrienden/kennissen permanent geopend is.de facebook pagina als online galerie die dag en nacht geopend is.
 
Marc Ruiter
Het zijn unieke documentjes zonder pretenties van heel veel kunstenaars met heel diverse uitingsvormen.
 
Marie-Christine Declerck
Iedereen krijgt het zelfde basismateriaal en het eindresultaat is steeds weer verrassend anders.
Mail-art bestaat inderdaad al lang, maar het bijzondere aan dit project ligt o.a. in het enthousiasme van de organisator. Elke kunstenaar, waar ook ter wereld, wordt door dit enthousiasme meegezogen...
 
Famke Mackaay
De boekjes zijn Magisch!!! ( heb nog nooit een heel kunstwerk voltooid , maar tot mijn grote verbazing....is het boekje binnen 'mijn 'tijd afgekomen!! Magisch dat is wat ik je zeg!
 
Ina Mieras
De saamhorigheid, uitdaging, nieuwsgierigheid . Het enthousiasme van de oprichter die de groep bindt, waardoor men zich betrokken blijft voelen. Ik denk dat deze betrokkenheid dit project zo bijzonder maakt.
 
Joke Proper
Eenheid in diversiteit... waar vind je dat nog?
 
Roel Sanders
Weg met de bescheidenheid.
 
Famke Mackaay
Uhmm....Bescheidenheid wat blief??? Denk dat ieder voor zijn/haar boekje spreekt ;) Kunst is immers :In The Eye of the Beholder ;) Niet om je zodanig te onderscheiden van de ander maar om een Samenspel te creëren tussen post, kunst, creatieve geesten en een blanco boekje...OF heb ik het mis???
 
Roel Sanders
BEAUTY is in the eye of the beholder. Kunst overstijgt schoonheid, kunst is emotie. Dit project is bijzonder door ons, ED en een bonte verzameling andere kunstenaars. Het resultaat is een stapel boekjes en een berg werk voor Ed. Wat een ieder met zijn boekje doet is misschien wel soms kunst maar het project is Kunst.
 
Roel Sanders
Ed de kunstenaar en wij zijn gereedschap.
 
Anne Brems
Kunst is toch datgene wat vragen kan oproepen, wel als die boekjes dat niet doen dan weet ik het allemaal niet meer :-)
 
Famke Mackaay
Iedereen Samen op Geheel Eigenwij(s)ze!
 
Yasho van Dijk
Het is een laagdrempelig projekt waar een ieder aan mag deelnemen die zich wil uiten in een vorm van kunst, behapbaar daar de oppervlakte klein is en overzichtelijk. Ook komen diegenen die nog niet zichtbaar waren op deze manier wat meer in de belangstelling. En het is enig om te doen, haast verslavend.
 
The next quote is not from a participant of the project. It hasn't even got anything to do with this project, but still.... i think it telates to the feeling about the project.
"Wij gedragen ons alsof comfort en luxe de voornaamste levensbehoeften zijn, terwijl we om echt gelukkig te zijn alleen iets nodig hebben dat ons enthousiasme kan opwekken" - "Nous nous comportons comme si le confort et le luxe étaient les besoins les plus importants, mais pour être vraiment heureux, il suffit seulement de quelque chose qui puisse éveiller notre enthousiasme" (C.Kingsley)